Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        -  DİYARBAKIR, 18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek  'Ziraat Gençlik Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, festival programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da 'Şöhretler Karması' maçında yeşil sahaya çıkacağı belirtildi.

        İstanbul'da, Mayıs ayında başlayan 'Gençlik Festivali'nin 18-21 Ekim tarihleri arasında Diyarbakır'da, 'Ziraat Gençlik Festivali' olarak düzenleneceği belirtildi. Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bakanlıklar ile Okçular Vakfı'nın destekleriyle Kent Meydanı'nda düzenlenecek etkinlikler 4 gün sürecek. Festival kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da eski futbol efsanelerinin forma giyeceği 'Şöhretler Karması' maçında sahaya çıkarak gençlerle buluşacağı belirtildi.

        Festival Komitesi Başkanı Ahmet Büyükgümüş yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakır'ın huzur kenti olduğunu belirterek, "Gençlik Festivalleri'nin ilkini Mayıs'ta İstanbul'da 750 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Türkiye'nin en geniş kapsamlı Gençlik Festivali olmayı başardı. Gençlerin festival coşkusunu Türkiye'nin dört bir yanına taşımak istiyoruz. Bu zenginliğin ilk adımını da yeniliğin, aydınlanmanın ve kültürün merkezi Diyarbakır'da atmak istedik. En büyük hedefimiz gençlere doğru kanallarla eğlenecekleri bir ortam hazırlamak, istihdam sağlamak, sosyal sorumluluk bilincini artırarak gençlik meselelerine yurt çapında dikkat çekmek" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler