Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, ayağına dolanan ip nedeniyle iletim hatlarının üzerinde asılı kalan kumru kuşunu kurtardı.

        Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde “186” numaralı Dicle Elektrik Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşlar, merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi 459. Sokak’ta bir kuşun elektrik direğine asılı kaldığını bildirerek, kurtarılması için yardım istedi. Bunun üzerine 24 saat esasına göre çalışan ve olası arızalar için hazırda bekleyen sistem işletme ekiplerinden biri, sepetli aracı ile hemen harekete geçti. Ekip, olay yerine ulaştıktan sonra ilk iş olarak kumru kuşunun asılı kaldığı direk ve iletkenlerdeki elektrik enerjisini kesti. Sepetli araçla buraya çıkan Dicle Elektrik Dağıtım görevlisi, ayağına sarılan ipi keserek kumruyu kurtardı.

        Özgürlüğüne kavuştu

        Kurtarılan kumrunun ayaklarına dolaşmış olan ipler de çevreden gelen yardımsever vatandaşlar tarafından temizlendi ve kuş, yaklaşık 1 saatlik esaretin ardından özgürlüğüne kavuştu. Dicle Elektrik Dağıtım Sistem İşletme Müdürü Ahmet Seçkin Türk, bu olayda olduğu gibi zaman zaman benzer vakalarla karşılaştıklarını ve ekiplerini tereddütsüz buralara yönlendirerek kurtarma çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler