Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR'da önceki gece bir parkta yüzleri maskeli olarak dolaşan 2 kişiye, polislerin üzerine koştukları sırada 'dur' ihtarı yapıldı. İhtara uyan bir kişi teslim olurken, diğeri koşmaya devam edince, polisler tarafından vurularak öldürüldü. Valilikten yapılan açıklamada, öldürülen kişinin 'hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından sabıkasının olduğu, konuyla ilgili 2 personelin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

        Yenişehir ilçesindeki Sümer Park'ta önceki gece bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili valilikten yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, olay şöyle anlatıldı:

        "14 Nisan 2019 günü saat 03.20 sıralarında Yenişehir ilçesi Sümer Park içerisine yüzleri maskeli 2 şahsın girdiği yönünde alınan 155 ihbarına istinaden ekiplerimizce park içerisinde yapılan araştırma sırasında 2 şahsın görevlilerimizin üzerine doğru koşarak gelmesi üzerine 'dur' ihtarı yapılmış, ihtara uyan R.Y. isimli şüpheli şahıs teslim olmuş, ancak diğer şüpheli şahıs R.H. kaçmaya devam etmiş, durması için uyarı atışı yapılmış ancak şüpheli şahıs durmamış ve vurularak etkisiz hale getirilmiştir. R.H. isimli şahsın yapılan UYAP sorgusunda 'hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından çok sayıda kaydı olduğu anlaşılmıştır. R.Y. isimli şahsın yapılan UYAP sorgusunda 'PKK/KCK terör örgütüne üye olmaktan, şahıs iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, kasten yaralama, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, kayıp şahıs ve terör örgütü propagandası yapmak' suçlarında kaydının olduğu anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede; maktulün yakınında 1 kuru sıkı tabanca, boş kovanlar, nüve ve gömlek parçaları elde edilmiştir. Konu ile ilgili 2 personel Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, Diyarbakır Valiliği tarafından idari tahkikat başlatıldı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler