Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sorunsuz bir altyapı için bakım, onarım ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam eden Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Kayapınar ilçesine bağlı Taban Mahallesinde 2 bin 330 metre kanalizasyon temizliği yaparak, tıkanık olan kanalizasyon şebekesini yeniden aktif hale getirdi.

        Vatandaşların memnuniyetini her koşulda ön planda tutan DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, sorunsuz bir altyapı için bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Kayapınar ilçesine bağlı Taban Mahallesinde hayvansal atıklar, saman ve çamur dolması nedeniyle uzun yıllar kullanılmayan kanalizasyon hattı, yapılan çalışmalar sayesinde yeniden aktif hale getirildi. DİSKİ Genel Müdürlüğü Atık Su ve Ruhsat Denetim Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin 18 personel, iki kombine vidanjör, bir kuka aracı ve bir kepçe ile sürdürdüğü ve üç gün süren çalışmada Taban Mahallesinde 2 bin 330 metre kanalizasyon temizliği yapıldı. Eksik rögar kapaklarının takıldığı çalışmada 32 adet muayene kontrol bacası da temizlenerek onarımı yapıldı.

        Ayrıca, mahallede bulunan ve fosseptiğe bağlı olan Özcan Canaydın İlköğretim Okulu da kanalizasyon şebekesine bağlanarak, öğrenciler için daha hijyenik bir ortam sağlandı. Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyan mahalle sakinleri DİSKİ’ye teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler