Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde Çatal Deresi taşkın kontrol kanalı çalışmalarına devam ediyor.

        Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Diyarbakır’a yaptığı yatırımlarla kentin verimli topraklarını su ile buluşturmayı sürdürüyor. Diyarbakır’da yapımı süren Çüngüş ilçesi Malkaya köyü Çatal Deresi taşkın kontrol kanalı işi ile ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, iş kapsamında toplam 646 metre çift taraflı kargir duvar ve 2 adet menfezin yapılacağını söyledi. Yıldız, "Çalışmaların tamamlanmasıyla 1 mahalle ve 100 dekar arazinin taşkın riski azalacaktır. Bu yıl itibariyle çift taraflı 620 metre kargir duvar inşaatı tamamlanmış olup işimizin yapımı hızla devam etmektedir. Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi Malkaya köyü Çatal Deresi taşkın kontrol kanalı çalışmasında fiziki olarak yüzde 95 gerçekleşme sağlanmış olup, çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması hedeflenmektedir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler