Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR'da, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda Urartu ve Roma dönemlerine ait bilezik, kemer, obje, heykel ile bronz olmak üzere 45 tarihi eser ele geçirildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmayla, Van'da oturan kişilerin ellerinde bulundurdukları piyasa değeri 200 bin lira olan çeşitli tarihi eserleri satmak için Diyarbakır'a getirecekleri yönünde bilgi edinildi. Hemen harekete geçen ekipler, yaptıkları teknik takip sonucu şüphelilerin bulunduğu otobüsü Bismil ilçesinde durdurdu. Otobüsteki 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada, Urartu ve Roma dönemlerine ait bilezik, kemer, obje, heykel ile bronz tablet olmak üzere toplam 45 tarihi eser ele geçirildi. Tarihi eserler muhafaza altına alınmak üzere el konulurken, şüpheliler gözaltına alındı.DHA-Güvenlik Türkiye-Diyarbakır DİYARBAKIR, (DHA)

        2021-03-18 16:00:32

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler