Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 866. gününde devam ediyor. Oğlu için eyleme katılan Ekrem Artık, "Arkadaşlarınızla beraber devletinize ve askerinize sığının. Orada kalmayın, devlet size sahip çıkacaktır” diyerek oğluna seslendi.

        Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemi 866. gününde de sürüyor. Hatay'ın Antakya ilçesinde 2015 yılında iş yerinden eve gitmek için çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan oğulları Erhan Artık için eyleme katılan AyselEkrem Artık çifti, evlatlarının PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını ileri sürdü. Baba Ekrem Artık, oğlunun nerede olduğunu bilmediğini belirterek, “Sağ mı ölü mü, ne durumda hiç bilmiyorum. Annesiyle beraber katıldık, bizim hakkımızı kim verecek. Oğlum annen hastalandı, sen gittikten sonra bütün aile perişan oldu. Orası size göre değil, çıkın gelin. Biz ekmek peşinde koşan insanlarız, sen aklı başında bir insansın, orada ne işin var. Arkadaşlarınızla beraber devletinize ve askerinize sığının. Orada kalmayın, devlet size sahip çıkacaktır” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler