Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Selim KAYA/ DİYARBAKIR, (DHA)DİYARBAKIR İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 102 adet gümüş ve bronz sikkeyi satmaya çalışan 3 kişiyi yakaladı. Ele geçirilen sikkeler Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

        İl Jandarma Komutanlığı ekipleri aldığı istihbari bilgi doğrultusunda Kayapınar ilçesinde yaşayan kişilerin ellerinde bulundurdukları çeşitli eski eserleri 200 bin TL karşılığında satmak için müşteri aradıkları bilgisine ulaştı. Ekipler, adreslerini tespit ettiği 3 şüpheliyi Kayapınar Medya Mahallesi'ndeki bir evde yakaladı. Üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, Bizans ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 33 adet gümüş ve 69 adet bronz sikke ele geçirildi. Sikkeler Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, yakalanan 3 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.DHA-Genel Türkiye-Diyarbakır Selim KAYA

        2022-01-24 12:08:02

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler