Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İhsan YILMAZ/ SİLVAN (Diyarbakır), (DHA)DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde, 1200 yıllık geleneksel bahar bayramı 'Gülan', çeşitli etkinliklerle kutlandı, bölge halkı piknik yapıp, eğlendi.

        Silvan'da her yıl 14 Mayıs'ta kutlanan ve 1200 yıllık olduğu belirtilen bahar bayramı 'Gülan', bugün çeşitli etkinliklerle karşılandı. Silvan piknik alanındaki kutlamalara katılan Silvanlılar Derneği Başkanı Mehmet Çeliker ile beraberindekiler, piknik alanlarını gezip, bölge halkıyla bir araya geldi.

        Diyarbakır'da faaliyet gösteren derneğin başkanı Mehmet Çeliker, bahar coşkusunun yaşandığını bayramın Silvan ile özdeşleştiğini söyleyerek, "Bununla ilgili çok araştırmalar yaptık. En son bu geleneğin kökü Mervanilere dayanıyor. Mervanilerden gelen bir gelenektir. Mervani'nin oluşumu sırasında o gün sevinç, mutluluk coşkusu olarak kutlanmış. Zengin ve fakirler birlikte yemek yaparak hayvanlar kesilir, pilavlar yapılır. O günün coşkusuna birlikte alanlara çıkarak eğlenceye dönüştürürler" dedi. (DHA)DHA-Genel Türkiye-Diyarbakır / Silvan İhsan YILMAZ

        2022-05-14 16:13:48

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler