Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Doçentlik belgesi sahte olduğu iddia edilen öğretim üyesi gözaltına tutuklandı

        Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü'nün sosyal medya hesabından geçen hafta cuma günü yapılan açıklamada, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin'in doçentlik belgesi sahte olduğu gerekçesiyle atamasının iptal olduğu ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtildi.

        HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

        Açıklamada, ''28 Eylül 2021 tarihinde işe başlamış bulunan öğretim üyesinin; Üniversitemize sunduğu ve atamasına temel teşkin eden 'doçentlik belgesi' ile ilgili bir hafta önce oluşan tereddüt, ciddiyetle takip edilmiş, ilgili kurumla yazışma yapılmıştır. Bugün itibarıyla gelen belge üzerine bahse konu şahsın ataması iptal edilmiştir. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasına ilişkin hukuki süreç de başlatılmıştır' denildi.

        TUTUKLANDI

        Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunun ardından gözaltına alınan öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

        "SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

        Atalay'ın polisteki ifadesinde, "Üstüme atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Hepsi iftira. Suçsuzum ve aklanacağım" dediği öğrenildi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ