Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler Doğalgaz zammı geldi mi? 2022 Haziran Doğalgaza ne kadar, yüzde kaç oranında zam oldu? Yeni doğalgaz zammı oldu mu, yeni tarife nasıl? - Merak Edilenler Haberleri
        1

        BOTAŞ Mayıs ayı doğalgaz tarifesi, 1000 metreküp için 2 bin 511 lira olacak şekilde sabit tutulmuştu. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ internet sitesinde yer alan bilgilere göre konut tüketicileri, sanayi aboneleri ve elektrik üretimi amaçlı tarifeye göre haziran ayının doğalgaz tarifeleri belli oldu. BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan bilginin ardından “2022 Haziran Doğalgaz tarifesine ne kadar, yüzde kaç zam yapıldı?” sorusu çok araştırılan konular arasında yer aldı. İşte, 2022 Doğalgaz zammı hakkında tüm detaylar...

        2

        DOĞALGAZA ZAM MI GELDİ?

        BOTAŞ'ın yayınladığı Haziran ayı tarifesine göre, elektrik ve doğalgaza 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde zam uygulandı.

        3

        DOĞALGAZ ZAMMI NE KADAR?

        Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, haziran ayına ilişkin tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 3 bin 264 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de bin metreküp doğal gaz için 10 bin 416 lira oldu. Elektrik üretim amaçlı tarifede bin metreküp doğal gazın fiyatı ise 12 bin 500 lira olarak belirlendi.

        4

        DOĞALGAZ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

        Konutta kullanılan doğalgaza yüzde 30,

        Sanayi abonelerine yüzde 40,

        Elektrik üretimi amaçlı tarifeye yüzde 17 oranında zam uygulandı.

        5

        MAYIS AYI DOĞALGAZ TARİFESİ

        BOTAŞ'ın Mayıs ayında konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine mayısta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 2 bin 511 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de 1000 metreküp doğal gaz için 9 bin 450 lira olarak belirlenmişti.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ