Alınan bilgiye göre, Doğubayazıt ilçe merkezindeki 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nın yatakhane kışlasının çatı kısmında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının ardından komutanlığa çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi.
Rüzgarında etkisiyle yatakhane binasının çat kısmını tamamen alevler sardı. Doğubayazıt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalede bulunduğu yangın için Ağrı, Iğdır ve Diyadin itfaiyelerinden takviye ekip istendiği öğrenildi. Yangın kontrol altına alındı.
AĞRI VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
Ağrı Valisi Süleyman Elban, Doğubayazıt 1. Mekanize Tugay Komutanlığı personel lojmanlarındaki yangına ilişkin, "Yangın kontrol altına alındı. Allah'a şükür can kaybı ve yaralanma yok." dedi.
Elban, şunları dile getirdi:
"Yangın kontrol altına alındı ve risk azaldı. Alt katların çok etkilenmediği değerlendiriliyor. Şu anda çatıdaki yangın, söndürme yapıldığı için içeri henüz girilemedi. Dolayısıyla alt katlara bir şey olmadığı değerlendiriliyor. Belki çatı altındaki bölümler etkilenmiş olabilir. Yangın kontrol altına alındı. Allah'a şükür can kaybı ve yaralanma yok. Biliyorsunuz bacalarda bazen yangın oluşabiliyor. O tür bir şeyden şüpheleniliyor. Orada doğalgaz yok. Kömürle ısınıyor. Böyle bir şeyin üzerinde duruluyor ve kuvvetle muhtemel öyle düşünülüyor. İtfaiye raporuna göre belki elektrik kaçağı da olabilir. Ama şu an en kuvvetli ihtimal bacadan kaynaklandığı değerlendiriliyor."
Elban, söndürme ve soğutma işlemlerinden sonra gerekli incelemelerin yapılacağını aktardı.
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.