Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar oldu? Günün ilk rakamları - Döviz Haberleri

        Dün genelde 3.69-3.72 TL bandından dalgalanan dolar, akşam saatlerinde ABD'de açıklanan imalat PMI verisinin doları küresel bazda olumlu etkilemesi ile içeride 3.7566'ya kadar yükseldi.

        Bu hafta gözler Perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kararında olacak. Bloomberg HT Araştırma Birimi'nin anketine göre faiz oranlarında değişiklik beklenmiyor.

        Saat 08.30 itibariyle dolar 3.7360 TL, euro ise 4.3940 TL seviyesinde bulunuyor. Dolar saat 09.55 itibariyle ise 3.73 TL sınırına geriledi.

        Yurtiçinde bugün saat 1430'da Ekim ayı reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurtdışında ise saat 11.00'de Almanya Ifo endeksi, saat 11.30'da İngiltere GSYH, saat 1530'da ABD dayanıklı mal siparişleri, saat 1700'de ABD yeni konut satışları verileri açıklanacak.

        Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan'ın güne ilişkin yorumları şöyle:

        "Beklentilerden yüksek gelen imalat sanayi datasıyla beraber dolar küresel bazda güçlü seyretmeye, ABD tahvil faizleri de yükseliş eğilimine devam ederken; Trump ile Cumhruiyetçi Senatör arasındaki söz düellosunun büyümesi ve 3 Cumhuriyetçi Senatör Bob Corker, John McCain ve Rand Paul’un vergi reformuna destek vermeyebilecekleri ihtimali doların küresel bazda kazançlarını azaltmasına neden oldu. Türk Lirası ise, ABD’nin Türkiye Adalet Bakanlığı delegasyonuna vize vermemesi haberiyle beraber hızla değer kaybetti ve kur 3,76 seviyesini gördü. Türkiye Adalet Bakanlığı sonradan bu haberi yalanladı, halen 3,73 üzerindeki seyir ise devam ediyor. Destek haline gelmiş olan 3,71 piyasada normalleşme için izleyeceğimiz ilk seviye olarak görünürken, güncel direnç 3,76’nın aşılması durumunda teknik olarak kurda 3,81 hareketi görülebilecektir."

        FED'DE YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

        Küresel piyasalarda ise dikkatler Fed'in başına kimin geçeceğine çevrildi. ABD Başkanı Donald Trump Fed başkanlığı için beş adayla görüştükten sonra yaptığı açıklamada karar vermeye "çok, çok yakın" olduğunu belirtti. Trump, başkanlık için Fed Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell ve Standford Üniversitesi Ekonomi Profesörü John Taylor'ı düşündüğünü belirtti.

        REKLAM

        Para politikasında daha fazla sıkılaştırma yanlısı bir adayın Fed başkanı olması doların değer kazanmasını sağlayacak.

        ABD BORSALARINDA REKOR VAR

        New York Borsasında endeksler, güçlü şirket bilançoları ve imalat sanayi endeksinin etkisiyle yükseldi.

        Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 167.80 puan (yüzde 0.72) kazançla 23,441.76 puana çıkarak rekor tazeledi. Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) 4.15 puanlık (yüzde 0.16) artışla 2,569.13 puan ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 11.60 puan (yüzde 0.18) kazançla 6,598.43 puana yükseldi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ