Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? Dolar TL kaç lira 20 Aralık kuru - Döviz Haberleri

        Dolar fiyatları, TCMB'nin geçen hafta beklentilerin altında kalan geç likidite penceresi (GLP) faizi artırımıyla gelen son dakika haberlerinin ardından yükselen 3.86'lı seviyelerde başladıktan sonra yönünü aşağı çevirmişti. Böylece dolar/TL son üç haftada 3.97'li seviyelerden 3.85'in altına gerilemiş oldu.

        Yılsonunun yaklaşmasıylabirlikte piyasalarda da işlem hacimleri azalma eğilimi göstermeye başlarken dolar güne 07:20 sularında, yüzde 0.03'lük çok ufak bir artışla 3.8348 liradan başladı.

        Güney Afrika'da yapılan seçimler nedeniyle randın dolar karşısında yüzde 4'lere ulaşan bir değer kazancı yaşaması diğer gelişmekte olan para birimlerini de olumlu etkileyerek pozitif ayrışmalarını sağlıyor.

        REKLAM

        Dün dolar/TL 3.8258-3.8451 bandında yatay bir seyir izlemişti. TL'nin son bir aylık dönemde değer kazancıyüzde 3.5 civarında gerçekleşti. Böylece Türk Lirası yüzde 10 değer kazanan Güney Afrika randının ardından en iyi performansıgösteren ikinci para birimi oldu.

        Bankacılar Fed ve TCMB'nin faiz kararlarının ardından piyasalarda yatay seyrin gözlendiğini, TL'nin de bu trende paralel bir seyir izlediğini belirtiyorlar.

        Analistler, 2017 sonu yaklaşırken yavaş yavaş yeni pozisyon alma isteksizliğinin görüldüğünü ve TL için Fed sonrası TCMB faiz kararıyla yılın en önemli kararın geride kaldığını belirtiyor.

        Diğer yandan jeopolitik gelişmeler, ABD, AB ile ilişkiler piyasalar tarafından yakından izleniyor fakat yeni bir gelişme olmaması halinde döviz piyasalarının yılı büyük bir değişim olmadan tamamlayacağı kanısında.

        ZiraMerkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta geç likidite penceresi faizinde yaptığı artışı ortalama fonlama maliyetine de yansıtması da piyasayı destekleyen unsurlar arasında.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ