Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? İşte anlık canlı dolar kuru 12 Eylül - Döviz Haberleri

        Dolar/TL Merkez Bankası'nın yarın yapacağı toplantıda faiz artışına gideceğine yönelik beklentilerle bekle -gör pozisyonuna devam ediyor. Geçen hafta sonundan bu yana 6.50'nin altında seyreden dolar/TL yeni güne 6.40 - 6.45 seviyelerinden başladı.

        Reuters anketine göre TCMB'nin Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo faizini 200 ile 725 baz puan arasında değişen bir oranda artırması bekleniyor.

        Dolar / TL'de bir başka etken de küresel ticaret savaşıyla ilgili gelişmeler.

        ABD-Çin ticaret gerilimlerine ilişkin devam eden endişenin baskılamasına rağmen dolar, kaynakların Kanada'nın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın yeniden düzenlenmesi konulu müzakereleri çözmek için ABD'ye imtiyaz vermeye hazır olduğunu belirtmesiyle geriledi.

        Dolar, Ottawa'nın müzakere stratejisi ile ilgili doğrudan bilgiye sahip iki Kanadalı kaynağın Ottawa'nın, NAFTA'yı yeniden yapılandırmak için müzakerelerde ABD'ye imtiyaz olarak Kanada süt piyasasına sınırlı erişim sunmaya hazır olduğunu söylediktensonra hafif gerileyerek işlem gördü.

        Dolar/TL, 12 Eylül saat 12 itibarıyla 6.40 TL'nin altına inerek geçen haftadan başlayan aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Dolar / TL, 6.36'lı seviyeleri görürken, euro da 7.38 civarında seyrediyor.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ