Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar kaç lira oldu? 29 Ocak dolar kuru - Döviz Haberleri

        Geçen hafta 3.85'li seviyelerden 3.75'in altına kadar gerileyen dolar/TL bugüne de 3.75 civarında başlamıştı. ABD faizlerindeki yükselişin gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılamasıyla TL bugün dolar karşısında yüzde0.8 değer kaybetti.

        REKLAM

        Benzer yükseliş tahvil/bono piyasasında da görüldü.ABD hazine tahvil getirileri yatırımcıların önde gelenmerkez bankalarının aşırı gevşek para politikalarından geri adım atmaya hazırlandıklarına yönelik beklentileriyle yeni zirvesine yükseldi.

        ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi 2.708 ile 2014 başından bu yana en yüksek seviyesini görürken, iki yıllık hazine tahvil getirisi ise 2.148'e yükselerek 2008'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

        Güne 3.85 civarında başlayan dolar/TL saat 18:30'da3.7778 seviyesinde işlem gördü. Aynı saatte euro/TL ise 4.6739 seviyesindeydi.

        Öte yandan bankacılar jeopolitik gelişmelerin de yakından izlenmeye devam ettiğini ABD'den gelen son açıklamaların satış baskısını artıran bir neden olarak görüldüğünü belirttiler. ABD'nin Merkez Komuta kumandanı General Joseph Votel'in, Suriye'nin doğusundaki Menbiç kasabası yakınında konuşlu Amerikan birliklerini çekmeyi düşünmediklerini söylemişti.

        Afrin operasyonuna ilk etapta yükseliş tepkisi veren dolar/TL, jeopolitik risk algısının hafiflemesi, küresel zayıfdolar ve gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumlu hava ile geçen hafta boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi.

        Bankacılar yarın gerçekleşecek enflasyon raporunda önümüzdeki döneme ilişkin para politikası mesajlarınaodaklanacaklar.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ