Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? 11 Ekim dolar fiyatları ve güncel döviz kuru - Döviz Haberleri

        ABD ile Türkiye arasındaki vize tartışmaları doların seyri üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor. Pazar akşam yaşanan vize yasağı kararları ile gece geç saatlarde 3.80 TL seviyesinin üzerine çıkan dolar, Pazartesi günü 3.70 TL seviyelerinde dengelenmişti. Dolar dün ise satıcılı bir seyir izleyerek kapanışta 3.6725 TL seviyesine kadar çekilmişti.

        Ancak akşam saatlaerinde gelen karşılıklı açıklamalar doların da hareketlenmesine neden oldu. Dolar sabah saat 08.20 itibariyle 3.7040 TL seviyelerinden el değiştirdi.Euro da aynı saatlerde 4.3770 TL'den işlem gördü.

        Daha sonra gelen satışlarla ise dolar 3.70 TL seviyesinin altına indi. Dolar saat 09.45 itibariyle 3.6900 TL'den, euro da 4.3650 TL'den el değiştirdi.

        Öğle saatlerinde düşüşün devam ettiği görülürken, dolar saat 12.00 itibariyle 3.6848 TL'ye, euro da 4.3553 TL'ye geriledi.

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, dün akşam Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Türkiye'den göçmen olmayan vize başvurularının askıya alınması kararının hem kendileri hem de Beyaz Saray ile koordinasyon içinde alındığını söylemişti.

        AÇIKLAMALAR TAKİP EDİLECEK

        Analistler gün boyunca vize konusunda yaşanacak gelişmelerin takip edileceğini belirtiyor. Ayrıca bu akşam açıklanacak olan FED tutanakları da doların küresel piyasalardaki yönü açısından belirleyici olacak.

        REKLAM

        ABD BORSASI YÜKSELDİ

        New York borsası günü, perakende firmalarının hisselerindeki artışla kazançlarla tamamladı.

        Dow Jones Sanayi Endeksi 69,61 puan (yüzde 0,31) artışla 22.830,68 puana ulaştı ve rekor seviyeden kapandı. Standard & Poor's 500 Endeksi 5,91 puan (yüzde 0,23) yükselişle 2.550,64 puana, Nasdaq Teknoloji Endeksi de 0,11 puan değer kazanarak 6.587,25 puana ulaştı.

        NE DEDİLER

        Integral Yatırım

        "USD/TL kuru, 3.70 çevresinde seyrediyor. ABD – Türkiye arasındaki vize krizinin hala sürüyor olması TL varlıklar üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. Dolayısıyla, USD/TL kuru geri çekilmelerinde sınırlı kalıyor. Dış piyasada ise Dolar geçtiğimiz haftaya göre biraz durgun. Bu durum, gelişmekte olan ülke para birimlerinin Dolar karşısında pozitif seyretmesini destekliyor. En azından, Doların sakin görünümü USD/TL’nin 3.70 seviyesinin üzerine tam olarak yerleşmesini engelliyor. Bugün, yurtiçinde Türkiye’den cari işlemler dengesini, ABD’den ise Fed’in 19-20 Eylül tarihlerinde yapılan toplantısının

        tutanakları açıklanacak. Verilerin, USD/TL kuru üzerinde sınırlı bir hareket yaratması beklenebilir.

        USD/TL kurunda, 3.6750 seviyesini destek noktası olarak takip etmeye devam ediyoruz. Kur, bu destek noktasının üzerinde kaldığı müddetçe yukarı yönde tepkilerini sürdürmek isteyebilir. Buna karşın, geri çekilmelerde ise 3.6750 desteğinin altında 3.65 bölgesi karşımıza çıkmakta."

        Kapital FX

        "Fed için Aralık’ta faiz artırımının masada olduğu bir ortamda açıklanacak olan FOMC tutanakları öncesinde, USD’nin 3 günlük düşüşüne son verdiğini görüyoruz. Bu kapsamda 3,71 ilk direnç noktası olmakla beraber, olası yukarı hareketler 3,76’da dirençle karşılacaktır. Kurda normalleşme için 3,65 seviyesinin altı beklenmelidir. Ana destek 3,65 ve üzerinde kalındığı sürece görünüm yukarı olmayı sürdürecektir."

        Oyak Yatırım

        "ABD ile Türkiye’nin Pazar günü karşılıklı olarak vize işlemlerini askıya almasının ardından Türk Finansal varlıklarında gelişen

        piyasalara göre negatif ayrışma yaşandı. Gerginliğin kısa dönemde devam edebileceği öngörümüze paralel volatilitenin yakın dönemde alışageldiğimiz düşük seviyelerinin üzerinde seyredeceği görüşündeyiz.USD kurunda kısa dönemde 3.65 seviyesinin alt sınır haline dönüşebileceğini, olası ataklarda 3.75 seviyesine yükseliş yaşanabileceğini düşünüyoruz."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ