Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar ne kadar? Dolar kaç lira oldu? 22 Ocak dolar fiyatları - Döviz Haberleri

        Dolar fiyatları geçen hafta TCMB'nin faiz kararını açıklamasının ardından ve pozitif karşılanan PPK mesajları sonrası 3.77'yi görmüş ancak cuma akşamı yeniden 3.80 TL'yi test etmişti.

        Analistlerin 3.80 noktasının direnç olarak görüldüğünü belirtirken kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, Türkiye'nin kredi notunu "BB+" seviyesinde teyit etti, not görünümünün "durağan" olduğunu duyurmasından piyasalar fazla etkilenmedi.

        Piyasalarda bu hafta önemli bir veri akışı bulunmazken, jeopolitik gelişmeler ve uluslararası ilişkilerdeki hareketlilik izleniyor. Afrin'de terör örgütü unsurlarına yönelik Suriye'nin kuzeyinde başlayan Zeytin Dalı harekatının etkisi piyasalar kapalı olduğu için henüz etkisini göstermedi.

        REKLAM

        Asya kotasyonlarında görülen ilk tepki ise geçen haftanın sonunda 3.80 - 3.81 aralığında giden kurun 3.83 düzeyine çıkması oldu.

        Başbakan Binali Yıldırım, Afrin operasyonunun Türk ekonomisine olası etkilerine dair değerlendirmelerini paylaştığı demecinde, "Türk ekonomisi ufak tefek operasyonlardan etkilenmez" dedi.

        Haftanın ilk gününde dolar fiyatları sabah saat 07:30'da 3.8242 TL olarak gerçekleşti. Euro ise 4.6753'ten el değiştiriyor.Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 09.55 itibarıyla yüzde 0,3 azalışla 3.8170 seviyesinde dengelendi. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0.3 yükselişle 4.6675, sterlin/TL de yüzde 0,4 artışla 5.2930'dan işlem görüyor

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ