Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar hafif aşağı yönlü! 25 Şubat döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar/TL geçen hafta 5.25 - 5.35 arasındaki dar bir bantta sık dalgalanmasının ardından kapanışı 5.32 dolaylarında yaptı. Fed tutanakları, TCMB'nin zorunlu karşılık hamlesi ve rand cephesinde gelişmelerle hareketli bir hafta yaşayan piyasalarda bu hafta veri akışı pek yoğun değil.

        İçeride çarşamba günüekonomi güven endeksi, perşembe günü ise dış ticaret dengesi belli olacak. Dışarıda ise FEDBaşkanı Jerome Powell'ın ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ne yarı yıl para politikası sunumu yapması bekleniyor. Kapalı olan hükümet nedeniyle açıklanamayacak büyüme rakamları da bu hafta belli olacak.

        Piyasaların gözü kulağı ise ABD - Çin ticaret görüşmelerinde ve Brexit konusundaki gelişmelerde olacak. Türkiye cephesinde ise ABD ile ilişkiler, S-400 yansımaları ve jeopolitik riskler izleniyor.

        REKLAM

        Analistler dolar kurunun son günlerde 5.20-5.35 bandında sıkışık bir seyir izlediğini, yatırımcıların seçimler öncesinde çok fazla pozisyon değiştirmek istemeyeceğini belirterek, küresel bazda önemli bir gelişme olmadıkça kurda sert hareketlerbeklemiyor.

        25 şubat sabahı dolar kuru 5.3119 ile hafif aşağı yönlü başladı

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ