Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar SON DAKİKA! Dolar Fed tutanakları sonrası sınırlı hareket etti! 7 Temmuz dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar kuru hafta boyunca sıkıştığı 8.65 - 8.70 aralığındaki sınırlı dalgalanmasını bugün de sürdürdü. Piyasaların tüm dikkatini çevirdiği Fed'in 16 Haziran toplantısına dair tutanaklarının ardından kur 8.70 üzerini test etse de kalıcı olmadı ve gün içindeki seviyesine geri döndü.

        DOLAR

        $
        28,7044 0,15
        • Alış: 28,6850
        • Satış: 28,7238
        Son Güncellenme Tarihi: 18/11/2023 12:42:59

        FOMC tutanaklarına, bazı Fed üyeleri toplantıda enflasyon rakamlarının yüksek kalmaya devam ettiği takdirde uzun vadeli enflasyon bekleyişlerinin uygun olmayan seviyelere yükselebileceği endişelerini ifade etti.

        Öte yandan bazı katılımcılar konut piyasalarındaki değerlenme baskıları nedeniyle mortgage destekli menkul kıymet alımının tahvil alımına göre daha erken veya daha çabuk azaltılmasında fayda gördüklerini belirtti.

        Tutanaklarda düşük faiz oranlarının konut fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunduğu ve konut piyasasındaki değerleme baskısının finansal istikrar risklerine yol açabileceği kaydedildi.

        Fed üyelerinin Haziran ayındaki toplantıda teşviklerin geri alınmasına dair yöntemleri de tartışıldığı belirtilen tutanaklarda üyelerin varlık alımlarının azaltılması için hedeflenen patikadaki ilerlemenin beklentilerin gerisinde olduğuna atıfta bulunuldu.

        Hatırlanacağı üzere, Fed'in 16 Haziran toplantısında bazı üyeler noktasal grafikte beklenenden erken faiz artışı öngörmüş ve dolar küresel çapta yükselmişti

        Haziran ayındaki 850 bin ilave istihdam rakamının iyimser görünse de henüz Fed'in tahvil alım programını tersine çevirecek kadar güçlü olmadığını düşünen piyasada dolar, büyük para birimleri karşısında kısmi değer kaybına uğramıştı.

        REKLAM

        ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında 92.6 seviyesinden düşerek 92'ye kadar dolar endeksi ise tutanaklar öncesinde yeniden yukarı yönlü seyrediyor. Risk iştahının global piyasalarda hafif hafif azalmaya başlaması gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskı yaratıyor. Dolar Endeksi 92,8450 ile 3 ayın zirvesini gördü. Euro/Dolar paritesi de 1,1781'le 3 ayın en düşük seviyesini test etti.

        ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,2996 ile 19 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ