Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa DOLAR SON DAKİKA...Dolarda Fed hareketi! 31 Ekim dolar kuru ne kadar? - Borsa Haberleri

        Dolar kuru dün ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye için iki olumsuz tasarıyı onaylaması veSuriye sınırından gelen çatışma haberi sınırlı düzeyde dalgalandı fakat 5.70 - 5.75 dar bantta kalmaya devam etti.Doların 5.75 üzerine çıktığı anların satış fırsatı olarak değerlendirildiğini belirten analistler işlem hacminin düşüklüğüme dikkat çekti.

        Akşam saatlerinde Fed'in para politikası toplantısından ise beklendiği gibi 25 baz puan indirim geldi fakat karar metnindeki revizyonlar ve Başkan Powell'ın açıklamaları kurda dalgalanmaya yol açtı.

        Fed, metinde her ne kadar bir politika değişikliğineişaret etmese de bekle gör politikasının devam edeceği çıkarımı yapılabilecek ifadeler öne çıktı.

        REKLAM

        "Verilere uygun şekilde hareket edileceği" ve "ekonomide büyümeyi destekleyecek uygun adımların atılacağı "ifadesi metinden çıkarıldı ancak toplantı sonrası açıklamalarda Powell verilerin dikkatle izleneceğini ve ekonomik görünümünde keskin bir değişiklik olması halinde para politikası üzerinden yanıt verilebileceği belirtildi.

        Ekonominin ılımlı hızda büyüdüğünü belirten Fed, 2020 ortasına kadar mevcut politikanın sürdürüleceğini belirterek sigorta mahiyetli bu indirimin son olacağına dair şahin mesajlar verildi. Analistler Fed'in 4. bir faiz indirimine kapıyı kapattığını belirtiyor.

        Öte yandan Powell, "Minimum rezerv seviyesi 1,45 trilyon dolar olmalı. Eylül başında görülen bu seviyeye geri dönmek istiyoruz." şeklinde konuşarak miktarsal genişleme (QE) tartışmalarını da beraberinde getirdi fakat bunun likidite sıkışıklığına yönelik bir adım olduğunu ve büyük ölçekli varlık alımlarıyla karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

        Dolar endeksi Fed kararı sonrası 98'e dayansa da Powell'ın açıklamasıyla 97.5 altına indi. Dolar/TL ise küçük dalgalanmalar yaşasa da dar bantta kalmaya devam etti. 31 Ekim sabahı kur 5.70'li seviyelerde. Piyasalarda TCMB'nin enflasyon raporu bekleniyor ve jeopolitik riskler izleniyor.

        DOLAR

        $
        29,7639 -0,03
        • Alış: 29,7678
        • Satış: 29,7767
        Son Güncellenme Tarihi: 04/01/2024 17:59:14
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ