Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar yönünü yukarı çevirdi - Döviz Haberleri

        Ayrıca yatırımcılar bugün Fed başkan aday Jerome Powell için yapılacak atama toplantısını bekliyorlar ve Fed'in para politikası görünümüne ilişkin daha fazla ipucu elde etmeyi umuyorlar.

        Dolar/TL'deki geçen hafta belirginleşen yükseliş eğilimi TCMB'nin attığı adımlar ve gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik iyimser havanın da desteğiyle dün bir miktar azalmış ve dün bir haftanın en düşük seviyesi olan 3.88 civarına gerilemişti.

        Dolar/TL saat 18.00'da 3.95 TL seviyesinde bulunuyor.

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bugün yaptığı bir açıklamada dolar kurundaki dalgalanmanın spekülasyon kaynaklı olduğunu ve bir şey yapmamak gerektiğini, Aralık sonundan önce piyasaların rahatlayacağını söyledi.

        REKLAM

        TL dolar karşısında son bir yıllık süreçte yaklaşık yüzde 17 değer kaybederken, son bir aylık dönemde ise değer kaybı bir ara yüzde 6'ya yaklaşmıştı.

        Dolar/TL'deki düşüş ABD Merkez Bankası'nın politikasını beklenildiği kadar hızlı şekilde sıkılaştırmayacağı öngörüsü ve TCMB'nin gerekli görmesi halinde faiz de dahil gerekli adımları atacağına yönelik Cumhurbaşkanlığı danışmanlarının söylemleriyle geçen hafta başlamıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ