Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum ne? - Döviz Haberleri

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2019 yılına ilişkin para ve kur politikası raporunu açıklamasının ardından 5.31'e kadar gerileyen Dolar/TL, bu sabah Huawei'nin sahibi Ren Zhengfei'nin kızı ve şirketin Mali İşler Direktörü Meng Wanzhou'nun, ABD'nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmek suçlamasıyla Kanada'da tutuklanmasının küresel risk iştahını azaltmasının etkisiyle yükselişe geçti ve yeniden 5.40 seviyesine yaklaştı. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0.67 değer kazancıyla 5.3640 seviyesinde işlem görüyor.

        Hafta başından bu yana 'erken faiz indirimi' söylentileri ile değer kaybeden TL, dün Merkez Bankası ve 4 Aralık'ta ikinci toplantısını yapan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi'nden gelen açıklamalarla güçlenmişti. Merkez'in enflasyon odaklı para politikası vurgusu TL'deki satış baskısını tersine çevirmiş, kur dün 5.45'in üzerini test ettikten sonra 5.31'e gerilemişti.

        ENFLASYON ODAKLI PARA POLİTİKASI VURGUSU

        TCMB'nin dün yayımladığı 2019 yılına ilişkin para ve kur politikası metninde, enflasyon hedefinin hükümet ile varılan mutabakatla uyumlu yüzde 5'te korunduğu; para politikasının ise enflasyonu bu hedefe kademeli yaklaştıracak şekilde oluşturulacağı belirtildi. Metinde, önümüzdeki yıl da sekiz Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleştirileceği, bankanın temel amacının fiyat istikrarını sağlamak olduğu ve dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasına devam edileceği kaydedildi.

        REKLAM

        GÖZLER OPEC'TE

        Öte yandan petrol fiyatlarındaki yükseliş eğilimi ve ABD-Çin ticaret savaşlarının yeniden başlayabileceği endişesi TL'yi baskılamayı sürdürüyor. Petrol fiyatları ABD ile Çin'in aralarındaki ticaret savaşına 90 gün süreyle ara vermelerinin ardından yükselişe geçmişti. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) toplantısı bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da başlıyor. OPEC'in petrol üretim azaltma kararı alması bekleniyor.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ