Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Sahte dolar izdihamı

        HT GAZETE

        Yeni yıl kutlamaları dünyanın birçok yerinde soğuk havaya rağmen coşkulu biçimde geçse de başta Çin olmak üzere birçok ülkeden ölüm haberleri geldi. Çin’in Şanghay kentindeki kutlamaysa faciaya dönüştü. Chen Yi Meydanı’nda toplanan binlerce kişi yeni yıla girmeye hazırlanırken bir gece kulübünün balkonundan sahte dolarlar fırlatıldı. Bir anda can pazarına dönen meydandaki izdihamda en az 36 kişi ölürken, 47 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun öğrenci, yaralıların 13’ününse durumunun ağır olduğu açıklandı. Olayı yaşayan Cui Tingting, “Önce birkaç parayı aldım sahte olduğunu anlayınca yere attım. Herkes koşuşturuyordu ve insanlar bağırış çağırış içinde yerlere düşmeye, sürüklenmeye başladı” diyerek faciayı anlattı.

        FRANSA’DA YENİ YIL KATLİAMI: 4 KİŞİ ÖLDÜ

        Fransa’da bir yılbaşı partisine davetli olan 45 yaşlarındaki erkek hemşire, Arras kasabasında dehşet saçtı. İsmi açıklanmayan hemşire eski sevgilisinin bulunduğu eve av tüfeğiyle girerek saldırı düzenledi. Saldırıda yılbaşını geçiren 7 kişilik aileden 3 kişi yaşamını yitirdi, yaşları 50 civarında olan 2 kişi ağır yaralandı. Hemşire daha sonra otomobiline atlayarak kaçmaya başladı. Polis tarafından takip edilen hemşire çalıştığı hastanenin bahçesine araçını park edip bir kurşun da başına sıkarak intihar etti.

        DANİMARKA’DA HAVAİ FİŞEK KAZASI: 3 ÖLÜ

        Danimarka’nın Kuzey Jylland’da Assens ile Skjellerup yerleşimlerinde yapılan kutlamalarda havai fişeklerin yerde patlaması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişiyse ağır yaralandı. Ülkenin kurtarma kuruluşu Falck ise havai fişekler yüzünden 137 yangının meydana geldiğini çok sayıda gencin yaralandığını bildirdi. Falck Sözcüsü Jeppe Ilkjær: “Yeni yıla girerken çok yoğun başladık. Ülke çapında 155 kez yangın alarmı aldık. Bunlardan 137’si ciddi yangındı” dedi.

        ALMANYA’DA 2 GENÇ HAVAİ FİŞEK KURBANI

        Almanya 2015 yılına girerken 100 milyon Euro’ya yakın havai fişek ve benzer patlayıcıların satışıyla dikkat çekti. Ancak ülkenin kuzeyindeki Segeberg ve Striegistal kentlerinde yılbaşını kutlamak isteyen yaşları 18 ve 19 olan iki genç havai fişeklerin yerde patlaması sonucu yaşamını yitirdi kaybetti. Stuttgart kentinde de yeni yıl kutlamaları sırasında çıkan yangında 40 kişi yaralandı.

        TAYLAND’DA YILBAŞI KAZALARI 58 CAN ALDI

        Tayland’da yılbaşı eğlenceleri için içkinin dozunu kaçıran halk yüzlerce kaza yaptı. Yılbaşı bilançosu 58 ölü ve 517 yaralı olarak kayıtlara geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ