Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yeni hükümet yemin etti. Yunanistan'da, Syriza ve ANEL partilerinin koalisyonuyla kurulan Aleksis Çipras Hükümeti, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde yemin etti

        Yunanistan'da yeni kurulan Aleksis Çipras hükümetinde, Üretim Yeniden Yapılanma Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcısı olan Panayotis Sgurudis, Türkiye karşıtı tutumuyla biliniyor.

        Aslen İskeçeli olan ve 25 Ocak seçimlerinde Syriza'nın kontenjan listesinden milletvekili seçilen Sgurudis, daha önce PASOK hükümetleri döneminde Parlamento Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

        Yunanmedyasında çıkan haberlerde, Sgurudis'in, 1995'te, Abdullah Öcalan'ı Suriye'deki Bekaa vadisinde bulunduğu sırada bir grupYunanmilletvekiliyle birlikte ziyaret ettiği ileri sürülmüştü.

        Gazetelerde, Sgurudis ve beraberindeki milletvekillerini Öcalan ile birlikte gösteren fotoğraflar yayımlanmıştı. Sgurudis'in, Öcalan Suriye'den İtalya'ya gittiğinde de İtalya'nın başkenti Roma'da Öcalan'ı ziyaret ettiği belirtilmişti.

        BAZI SYRİZA'LILAR DHKP-C EYLEMLERİNE DESTEK VERMİŞTİ

        Öte yandan Syriza'nın bazı üyeleri ana muhalefette oldukları dönemde, Türkiye'den kaçarak başkent Atina'ya iltica eden başta DHKP-C olmak üzere sol örgütlerin üyelerinin gösterilerine destek vermişti.

        Syriza üyeleri, "evrensel insan hakları" gerekçesiyle destek verdikleri yürüyüşlerde "düşünce özgürlüğü" vurgusu yapmışlardı.

        Yunanistan'da geçen Pazar yapılan seçimleri kazanan Syriza, birçok sol hareketin birleşmesinden meydana gelen bir koalisyon partisi olarak biliniyor. Syriza'nın içinde sosyal demokratlardan komünistlere kadar birçok düşünce akımı bir arada bulunuyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ