Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer "İnsanlığı kurtarmak için koloni kurmalıyız"

        Yaşayan en ünlü bilim insanları arasında ilk sıralarda yer alan isimlerden Stephen Hawking, Londra Bilim Müzesi'nde Amerika'dan gelen ziyaretçilerini gezdirirken tüyler ürperten bir açıklamada bulundu.

        Hawking gezi esnasında, "İnsanlığı kurtarmak için başka gezegenlerde koloniler kurmak zorundayız" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

        "Bu saldırganlık, medeniyetin ve insanlığın sonunu getirebilir. Ancak uzayda yolculuk bizi başka bir yöne götürebilir. Bu insanoğlunun geleceği için gerekli. Başka bir gezegende koloni kurma olasılığını, canlılar için bir tür 'hayat sigortası' olarak algılamalıyız"

        Londra Bilim Müzesi'ni gezen Amerikalı konuklardan Adaeze Uyanwah, insanlığın sonunun nasıl geleceğini sorunca Hawking şunları söyledi:

        "İnsanoğlunun saldırganlığı nükleer savaşlara yol açabilir. Böylece medeniyet sona erer ve insanlık biter. Hiçbir problemimizin çözümü Dünya'da yok. Ama Dünya bize başka bir perspektif sunuyor. İnsanoğlunun geleceğinin uzayda olduğuna inanıyorum. İnsanlar başka gezegenlerde koloni kurarak soylarını devam ettirebilirler."

        Stephen Hawking daha önce de 'yapay zeka'nın insanlığın sonunu getirebileceğini belirtmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ