Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere’deki bir çocuk yardım kuruluşu çocuğa şiddet konsunda Avrupa Konseyi’ne Fransa'yı şikayet etti

        HT GAZETE

        İngiltere’deki bir çocuk yardım kuruluşunun, Fransa’nın çocuklara şiddet konusunda ‘muğlak’ yasalara sahip olduğu gerekçesiyle Avrupa Konseyi’ne yaptığı şikâyet Avrupa’da çocuklara dayak tartışması başlattı.

        Approach adlı çocuk yardım kuruluşu 2 yıl önce Fransa’nın çocuklara tokat atılmasına ilişkin belirli bir yasaya sahip olmadığı gerekçesiyle Fransa’yı şikâyet etmişti. 47 Avrupa ülkesinin üyesi bulunduğu Avrupa Konseyi, hazırladığı Avrupa Sosyal Sözleşme Şartı’nda çocuklara her türlü fiziki şiddeti yasaklıyor.

        Fransa’da ‘Şart’ı 1999’da imzalamasına rağmen, ev içinde ‘eğitim amaçlı’ tokat atılmasına izin veren yasal hükümler bulunuyor. Ülkede yapılan bir araştırma annebabaların yüzde 90’ının çocuklarına tokat attığını ortaya çıkarmıştı. Fransız yetkililer ise 2009’da Lyon’da bir babaya 9 yaşındaki çocuğuna tokat attığı için 500 Euro ceza verildiğini hatırlatıp, yasaların muğlaklık içermediğini ileri sürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ