Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Siber saldırının Almanya'ya zararı 10 milyon avro

        BfV tarafından siber saldırısı yapıldığı yönünde Federal Meclis'in uyarıldığını belirten Maassen, siber saldırının arkasında yabancı bir istihbarat örgütünün bulunmasından endişe ettiğini vurgulayadı. Maassen, saldırının aydınlatılmasına BfV'nın dahil olmadığını söyledi.

        Saldırıyı Rus hackerlerin yaptığı yönündeki iddialara ilişkin Maassen, "Benim servisim sürekli bir şekilde Rus servislerinden yapılan siber saldırıların yüksek nitelikli olduğuna ve bundan da büyük endişe taşıdığına dikkati çekmişti" değerlendirmesinde bulundu.

        Öte yandan Alman Haber Ajansının (DPA) haberinde, saldırının Rus kaynaklı olduğu yönünde güçlü ipuçları bulunduğu ancak bu bilginin kesin olmadığı ifade edildi.

        MİLLETVEKİLLERİNE ELEKTRONİK POSTA

        Öte yandan Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in saldırıyla ilgili milletvekillerini elektronik postayla bilgilendirdiği kaydedildi.

        Lammert gönderdiği yazıda, yapılan araştırma sonucunda iki haftadan beri saldırıdan dolayı Federal Meclis'ten dışarıya bilginin akmadığını vurguladı.

        Ancak bunun saldırının kesin olarak önlendiği veya son bulduğu anlamına gelmediğine işaret eden Lammert, yazılım sisteminin kısmen yenileneceğini bildirdi.

        Almanya Federal Meclisi'ndeki bilgisayarlara Mayıs ayının başında düzenlenen siber saldırı sırasında hükümet üyelerinin parlamentodaki bilgisayarlarının da etkilendiği belirtilmiş, saldırının milyonlarca avro zarara yol açtığı öne sürülmüştü.

        SİBER SALDIRININ ALMANYA'YA ZARARI 10 MİLYON AVRO

        Alman Federal Meclis'e (Bundestag) geçtiğimiz ayın başında düzenlenen siber saldırının beklenenden daha fazla zarara yol açtığı iddia edildi.Alman "Süddeutsche" Gazetesi'nin haberine göre siber saldırı en az 10 milyon avro zarar yol açtı. Federal Meclis saldırıdan dolayı bütün bilgisayar ağlarını yenilemek zorunda kalacak.

        Almanya'nın Enformasyon Teknolojileri Güvenlik Dairesi (BSI) yapmış olduğu araştırma sonucu meclisin bilgisayar ağının her hangi bir saldırıya karşı savunulmayacak duruma geldiğini tespit etti.

        alman "Spiegel" Dergisi'nin iddiasına göre de gerçekleşen saldırı sonrası meclisin dataları hala bilinmeyen bir yöne doğru akmaya devam ediyor.

        Habere göre siber saldırı sonrası meclisin bilgisayarlarının sadece yazılımlarının değiştirilmesi yetmeyecek bütün donanımlarının değişmesi gerekecek.

        Federal Meclis Sözcüsü Ernst Hebeker Federal Meclis'in konuya ilişkin her hangi bir açıklama yapmak istemediğini belirterek, parlamentonun yetkili organlarının siber saldırı ve saldırı sonrası oluşan hasarları araştırdığını ifade etti.

        Almanya federal meclisindeki bilgisayarlara mayıs ayının başında düzenlenen siber saldırı sırasında hükümet üyelerinin parlamentodaki bilgisayarlarının da etkilendiği belirtilmişti. Siber saldırının arkasında kimin olduğu ise hala belirlenemedi.

        Almanya'da Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve meclisin internet sitelerine ocak ayında da saldırı yapıldığı açıklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ