Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Çin’in ‘Uygur’ memnuniyeti...

        GAZETE HABERTÜRK

        CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Jinping’in görüşmelerinde ekonomi, füze savunma sistemi, Sincan Özerk Uygur Bölgesi ve kültürel konular gündeme geldi.

        Her iki tarafın da ağırlıklı olarak ekonomi üzerinde durduğu görüşmelerde, iki lider, 100 milyar dolarlık bir ticaret hedefi ortaya koydu.

        Füze savunma sistemi konusunun da ele alındığı görüşmede, müzakerelere Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nca devam edildiği, teknik müzakerelerin sürdürülmesi yönünde karar alındığı vurgulandı.

        Sincan Uygur Özerk Bölgesi meselesi de gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’de verdiği mesajları burada da gündeme getirdiği öğrenildi. Çin’in toprak bütünlüğü konusunda Türkiye’nin hassasiyetinin vurgulandığı görüşmede, Çin’in içinde veya dışında toprak bütünlüğüne yönelik herhangi bir terör eyleminin kabullenilmesinin asla mümkün olmadığı belirtildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Uygur Türkleri ve Hui Müslümanlarından bir heyeti kabul edeceği ve Çin yetkililerinin de bundan memnun oldukları kaydedildi. Çin yetkililerinin görüşmede, Erdoğan’ın Türkiye’de konuyla ilgili verdiği mesajlardan memnuniyet duyduklarını ifade ettikleri bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ