Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Almanya Dışişleri Bakanı: 'Türkiye kilit ülke'

        Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada yarın Türkiye'ye gidecek olan Dışişleri Bakanı Steinmeier'in ziyareti sırasında Türkiye'de hükümet üyesi ve siyasi yetkililerle görüşerek bazı sığınmacılarla bir araya gelecek denildi.

        Açıklamada Steinmeier'in, sığınmacılar konusunda Türkiye'nin yüklendiği sorumluluğa yönelik olarak, "Türkiye, büyük sığınmacı krizinin ele alınmasında ve Suriye'deki korkunç iç savaşın sona erdirilmesinde siyasi çabalarımız için bir kilit ülkedir" dediği belirtildi.

        Almanya ve Avrupa'nın çoktan beri Ankara ile yakın işbirliği içinde olduğuna vurgu yapan Steinmeier, ancak Türkiye ile bu konularda daha geniş ortaklığa dayalı bir işbirliğine ihtiyaç duyduklarını ve bunu arzuladıklarını kaydetti.

        Steinmeier, kısa süre sonra yapılacak erken seçimlerden dolayı Türkiye'deki iç siyasi durumun kolay olmamasına rağmen bu işbirliğini herhangi bir zaman değil "şimdi istediklerini" belirtti.

        Bundan dolayı siyasi sorumlularla görüşmek ve Almanya'nın daha fazla nerelerde destek vereceğini görmek amacıyla Ankara'ya gittiğini belirten Steinmeier, bugün karşı karşıya kalınan bu büyük konularda makul, insani ve gerçekten dayanıklı çözümlerin birlikte bulunabileceğini kaydetti.

        Açıklmada son olarak Steinmeier'in Türkiye ziyaretinin bu yasama döneminde Türkiye'ye yapacağı dördüncü ziyaret olduğuna da ayrıca dikkat çekildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ