Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD polisinden siyahi gence korkunç muamele

        California'nın Stockton kentinde, 16 yaşındaki siyahi bir yaya kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle 9 polis tarafından şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Darp olayına tanık olan bir vatandaşın olay anına ilişkin çektiği videonun yayınlanması yeni bir "polis şiddeti" vakasını ortaya çıkardı.

        Videodaki görüntüler tepkilere neden olurken, çocuğun ailesi polislere dava açacağını kaydetti. Polisten yapılan açıklamada, "polisin polis gibi davrandığı ancak olayla ilgili ek bir soruşturma yürütülebileceği" ifade edildi.

        Olayı filme çeken görgü tanığı Edgar Avendano, gencin yolda yürürken polis tarafından durdurulduğunu açıkladı. Stockton polis sözcüsü ise, "çocuğun yoldan çıkmayı reddettiğini ve durumun büyüyerek gerginliğe neden olduğunu" bildirdi. Gözaltına alınan ve adı açıklanmayan genç serbest bırakıldı. Videoda beyaz Amerikalı bir polis memurunun, siyahi gencin yüzüne vurduğu görülüyor.

        Vurma sırasında polis memurunun vücut kamerası yere düşüyor. Daha sonra kalabalık bir polis grubu genci yere yatırıyor. Missouri'nin St. Louis kentine bağlı Ferguson kasabasında geçen yıl silahsız siyahi genç Michael Brown'un beyaz Amerikalı bir polis tarafından vurulması ve polisin yargılanmaması, ardından siyahilere yönelik polis şiddetinin yaşandığı olayların sayısının artması, ülke genelinde tartışmalara ve protesto gösterilerine neden olmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ