Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kosova Başbakanı Mustafa'ya yumurtalı protesto

        Kosova Meclisi genel kurul toplantısında Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Avrupa Birliği’nin arabuluculuk ettiği diyalog çerçevesinde Kosova ile Sırbistan arasında Brüksel’de imzalanan anlaşmalar üzerine bilgi verdiği sırada muhalefet partilerinin milletvekilleri, Mustafa’yı yumurta yağmuruna tuttular.

        Meclis Başkanı Kadri Veseli, yumurtalı saldırıya 'Yaptığınız ayıp' diyerek, toplantıya 10 dakika ara verdi. Bu sırada Başbakan Mustafa’nın korumaları salona girerek, başbakanın etrafından koruma çemberi oluşturarak şemsiye açtı.

        Meclis Başkanı Veseli, Başbakanın korumalarının derhal dışarı çıkmasını talep etti. Başbakan Mustafa, korumaları tarafından salon dışına çıkarıldı. Başbakanını salondan ayrılmasından sonra iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında atışmalar başladı. İktidar partileri milletvekillerinin salondan ayrılmasıyla, gerginlik sona erdi.

        KOSOVA CUMHURBAŞKANI YUMARTALI SALDIRIYI KINADI

        Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Kosova Meclisi oturumunda Başbakan İsa Mustafa’ya yapılan yumurtalı saldırıyı kınadı. Cumhurbaşkanı Yahyaga, Kosova Meclisi kürsüsünde Başbakan İsa Mustafa’ya yapılan yumurtalı saldırının kabul edilemez ve demokrasiye aykırı olduğunu vurgularken, imar edilmekte olan Kosova kurumları ve değerlerine zarar verici olduğunu söyledi.

        Cumhurbaşknaı Yahyaga, “bu gibi çirkin hareketler açık tartışmayı zorlaştırarak aynı zamanda vatandaşların ülke kurumlarına güvenine gölge düşürmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Yahyaga bu vesileyle tüm milletvekilleri ve siyasi oluşumları halkın iradesinin temsil edildiği ülke kurumlarına saygı göstermeye, şiddeti kınamaya ve siyasi anlaşmazlıkları kurumsal yollarla ifade etmeye çağırdı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ