Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mısır mahkemesinden flaş 'Türkiye' kararı

        Mısır'da mahkemenin Türkiye ve Katar'ın teröre destek veren ülkeler listesine alınması talebiyle açılan davada görevsizlik kararı verdiği bildirildi.

        Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bugün Kahire'nin Abdin bölgesinde görülen davada mahkeme heyeti, karara ilişkin gerekçesini "davanın kendi ihtisas alanı dışında olması" olarak açıkladı.

        Acil İşler Mahkemesi'nin söz konusu dava ile ilgili kararını 30 Mayıs 2015 tarihinde açıklaması bekleniyordu. Ancak karar duruşması önce 27 Temmuz'a, ardından 6 Eylül'e ve en son 28 Eylül tarihine ertelenmişti.

        Mısırlı avukat Semir Sabri tarafından açılan davada, Mısır topraklarında işlenen bütün terör saldırılarının Türkiye ve Katar tarafından desteklendiği iddia edilmekteydi. Avukat Sabri, bu iki ülkenin terörü destekleyen ülkeler listesine alınmasını talep ediyordu.

        Son iki yıldır adı sıkça duyulan Acil İşler Mahkemeleri, ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü durum nedeniyle, önemli ve acil karar verilmesi gereken davaların görüldüğü mahkemeler olarak biliniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ