Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Rusya Parlamentosu'ndan flaş karar

        Suriye'de Rus askeri sayısı artacak mı? Rusya Parlamentosu'nun üst kanadı Devlet Başkanı Putin'e ülke dışına asker konuşlandırma yetkisi verdi.

        Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Suriye'ye asker gönderilmesini oybirliği ile onayladı.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şam yönetiminden gelen talep doğrultusunda Suriye'ye terörle mücadele kapsamında asker gönderilmesi için Federasyon Konseyi'nden onay istemişti.

        "İSTEK ŞAM'DAN GELDİ"

        Sputniknews'in haberine göre Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov Suriye'de IŞİD mevzilerini bombalayan ABD öncülüğündeki koalisyonun aksine Rusya'nın Suriye'ye Şam tarafından 'davet edildiğini' belirtip, ''Dolayısıyla uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

        Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko Putin'in talebini bugün kapalı bir oturumda değerlendireceklerini söylemişti. İznin hangi ülke için geçerli olacağına dair ise bilgi verilmemişti.

        Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da Putin'in talebini bugün kapalı bir oturumda değerlendireceklerini söylemişti. İznin hangi ülke için geçerli olacağına dair ise bilgi verilmemişti.

        Rusya bugüne kadar Suriye yönetimine askeri yardımların yanı sıra askeri danışmanlarını da gönderiyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ