Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Çılgın uçuşun kamera arkası

        Dubai semaları, tarihler 13 Ekim 2015'i gösterirken tarihi bir ana ev sahipliği yaptı. Emirates Havayolları'na ait dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'le birlikte sırtlarına kanat ve jet motoru takan iki paraşütçü Dubai üzerinde uçtu. 'Jetman' Projesi, önceki gün şirketin sosyal medya kanalından yayınlandı. Büyük ilgi çeken video, çok kısa sürede yüz binlerce kişi tarafından seyredildi.

        Hazırlıkları günler süren çalışmalarda, aynı zamanda kaptan pilot olan Yves Rossy ve Vince Reffet, helikopterden atlayış yaptı. Dubai üzerindeyken, iki paraşütçü, boş olarak uçan Emirates'in A380 yolcu uçağının yanına geldi.

        SİVRİSİNEK GİBİYDİK

        İlk defa insanoğlunun dev bir yolcu uçağının yanına gelerek uçtuğunu belirten Yves Rossy, “Sanki bir devin yanında sivrisinek gibiydik. İki paraşütçü olarak hem birbirimizi kontrol etmek hem de uçağa çok iyi takip etmek zorundaydık. Zor ama çok keyifli oldu” dedi.

        Askeri havacılıkta bu uçuşun 'kol uçuşu' olarak adlandırıldığını söyleyen Emirates Teknik Baş Pilot Abbas Şaban, uzun süren planlamaların ardından bunu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Boş uçakla , Birleşik Arap Emirlikleri Havacılık Otoritesi'nden alınan özel izinle uçuş denizde, kentin sembolü olan Palmiye Adaları üzerinde gerçekleştirildi.

        Özel rotada saatte 400 kilometre hızla uçan A380'in yanına iki paraşütçü gelirken, çekimler özel kamera sistemine sahip uçak ve helikopterlerden gerçekleştirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ