Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Putin: Şahsen çok üzgünüm

        GAZETE HABERTÜRK

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris’teki İklim Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmediğini söyledi. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Putin, “Türkiye Cumhurbaşkanı ile bir araya gelmedik, görüşmedik” diye konuştu.

        Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geldiği noktaya üzüldüğünü anlatan Putin, “Sanırım hepimiz çok üzüldük. Ben şahsen çok üzgünüm, çünkü şahsen ben bu ilişkilerin kurulması için uzun bir süre içinde çok şey yaptım. Ancak uzun zaman önce çıkan ve Türk ortaklarımızla diyalog içinde çözmeye çalıştığımız sorunlar var” şeklinde konuştu.

        Rus Lider Türkiye’ye yönelik suçlamalarına da devam etti. Putin, DAEŞ ve diğer örgütlerin kontrolündeki petrolün Türkiye’ye gittiğine dair ek delillere ulaştıklarını öne sürdü. Rus Lider “Bize ek deliller ulaştı. Maalesef, DAEŞ ve diğer örgütlerin kontrolündeki petrol büyük miktarda Türkiye’ye gidiyor” diye konuştu.

        Türkiye’nin uçak krizinde dünya tarafından haksız bulunduğu iddiasını da sürdüren Putin ‘Paris’te yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundum. Tüm mevkidaşlarım beni dikkatle dinledi ve çoğu, en azından Türkiye’yi tehdit etmeyen bir Rus uçağını vurmanın tamamen lüzumsuz olduğu konusunda benimle hemfikir oldular’ dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ