Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

        Lübnan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan önderliğinde teröre karşı kurulan koalisyona ilişkin kendilerine bilgi verilmediği belirtilerek, söz konusu koalisyonun kurulması konusunda ne usulün gerektirdiği gibi dışarıdan ne de kanunun gerektirdiği gibi içeriden danışılmadığı ifade edildi.

        Bu durumun Lübnan'ın terörle mücadelede öne çıkan konumu ve Dışişleri Bakanlığının salahiyetini zedelediği kaydedilen açıklamada, "Lübnan, terörle mücadele karşısındaki gerçek çalışmalar ve etkin faaliyetlerin yanı sıra bu çerçevede oluşturulacak koalisyonları destekleyici tutumunda istikrarını koruyacak" ifadelerine yer verildi.

        'MÜSLÜMAN ÜLKELERİN HALKLARININ YARARINA BİR ADIM'

        Lübnan Başbakanı Temmam Selam ise basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, koalisyon kurulmasını, terörle mücadelenin sorumluluğunu üstlenen Müslüman ülkelerin halklarının yararına atılan bir adım şeklinde değerlendirdi.

        Lübnan'ın söz konusu girişimden memnun olduğunu belirten Selam, terör örgütü DAEŞ'in 9 Lübnan askerini rehin tuttuğunu, ordu ve güvenlik güçlerinin her gün terörist gruplarla mücadele ettiğini aktardı.

        Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

        Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ