Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Dünya onlara bağış yaptı, onlar terör kurbanlarına

        Fransa'nın dünyaca ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo yönetimi, geçen yıl ocak ayında meydana gelen terör saldırılarının ardından dünyanın dört bir yanından gelen bağışların, terör kurbanlarının ailelerine dağıtılacağını açıkladı.

        Dergi yönetimi, 84 ülkeden yaklaşık 4 milyon avro bağış geldiğini ve bu miktarın başta 7, 8, 9 Ocak'ta başkentteki terör saldırılarından hayatını kaybeden 17 kişinin ailesine dağıtılacağını duyurdu. Dergi, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı'nın girişimiyle kurulacak bir akil adamlar heyetinin, bu paranın nasıl ve ne şekilde dağıtılacağına karar vereceğini bildirdi.

        Bağışların sadece ölenlerin ailelerine değil, bir bölümünün saldırılarda yaralananlara ve rehine alınanlara da dağıtılacağını belirten dergi yönetimi, dünyanın dört bir yanından bağış gönderenlere ise teşekkür etti.

        Paris'i ocak ayında kana bulayan eylemler, Said ve Şerif Kouachi kardeşlerin Charlie Hebdo dergisine 7 Ocak'ta düzenledikleri ve 12 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısıyla başlamıştı. İki kardeş daha sonra ölü ele geçirilmişti.

        Amedy Coulibaly isimli terörist ise 8 Ocak'ta Paris'in merkezinde bir kadın polisi öldürmüş ve 9 Ocak'ta Musevilere ait bir markette rehin aldığı dört kişi ve kendisi, polis tarafından yapılan operasyon sırasında hayatını kaybetmişti. Polisle çatışmaya girmeden önce televizyon kanalına canlı bağlanan Coulibaly, dergiye saldırı düzenleyen iki kardeşle birlikte hareket ettiğini söylemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ