Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD: Türkiye'nin Suriye sınırı daha güvenli hale geldi

        ABD öncülüğündeki koalisyonun DAEŞ'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, Rus hava saldırılarının terör örgütü DAEŞ'ten çok Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef almaya devam ettiğini söyledi.

        Warren, Bağdat'tan telekonferans yoluyla Pentagon'daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava saldırıları hakkındaki bir soru üzerine Warren, "Ruslar yoğunluklu olarak Esed güçlerini desteklemek için hava saldırısı yapıyorlar" dedi.

        Rusya'nın Suriye'nin batısında hava saldırıları yapmayı sürdürdüğünü belirten Warren, Rusların hava saldırılarının terör örgütü DAEŞ'ten çok Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan muhalifleri hedef aldığını dile getirdi. Çok nadir olmakla birlikte Rusya'nın DAEŞ'i de hedef aldığını belirten Warren, "Geçtiğimiz haftalarda Rakka'ya birkaç bomba atmışlardı" dedi.

        Warren, Rus hava saldırılarının farklı bölgelere doğru kayıp kaymadığı yönündeki soruya ise "Bizi kaygılandıracak bir hareketlenme yok" yanıtını verdi.

        Warren, ayrıca bir gazetecinin, "Bazı haberlere göre Türkiye'nin itirazlarına rağmen Kürt ve Suriye Demokratik Güçleri Fırat Nehri'ni geçti" sözleri üzerine, Suriyeli Demokratik Güçlerin Teşrin Barajı civarını kontrol ettiğini belirtti. Warren, "Suriyeli Demokratik Güçler, Teşrin Barajı'nı kontrol altına aldı ve barajın batı tarafında düşmanın top atışlarını uzak tutacak bir güvenlik kordonu oluşturdu, hepsi bu" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ