Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Madaya infiali!
        3

        Yardımların 3 gün içinde yerlerine ulaşabileceğini belirten BM, defalarca talepte bulunmasına rağmen, Madaya’ya en son insani yardımı ekim ayında ulaştırabilmişti.

        4

        BM’nin memnuniyet açıklamasına rağmen komşu ülke lübnan’da Madaya’dan yayınlanan ve insanları bir deri bir kemik gösteren fotoğraflar sivil halkta infiale yol açtı.

        5

        Lübnan’ın Masna bölgesinde cuma namazı sonrasında toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, rejim güçlerinin ablukası altında bulunan Şam’ın kuzeybatısındaki Madaya’da işlenen savaş suçunu ve yaşanan insani dramı protesto için Şam yolunu iki yönlü trafiğe kapattı.

        6

        ‘Tarih bunu yapanları lanetleyeceK’ Ellerinde ekmekler ve “Tarih bunu yapanları lanetleyecek”, “Bu çağda kedi ve köpek yemeyi aklınız alıyor mu?” yazılı pankartlarla gösteri yapan grup, Suriye rejimini, destekçisi İran’ı ve Hizbullah örgütünü kınayan sloganlar attı.

        7

        Esad güçleri ve beraberindeki Hizbullah milislerinin sürdürdüğü kuşatma sonucu, bölgede yaşanan kıtlık görenleri şoke ediyor.

        8

        Görüntülerde yaşlı, kadın ve çocukların açlıktan ölmemek için çevredeki bitkileri ve evcil hayvanları yemek zorunda kaldıkları anlatılıyor. lübnan’daki siyasi partiler Madaya’daki açlığın son bulması için ablukaya son verilmesi çağrısında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ