Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "DAEŞ Afganistan'da yükselişte"

        NATO'nun Kararlı Destek Misyonu Sözcüsü Wilson Shoffne, terör örgütü DAEŞ’in Afganistan’da aynı anda farklı şehirlerde operasyon yapabilecek durumda değilse bile, yükselişte olduğunu söyledi.

        Shoffne, Afganistan’da Taliban’a karşı yapılan operasyonlar hakkında Pentagon’daki muhabirleri telekonferans yoluyla bilgilendirdi.

        DAEŞ’ın Afganistan’da aynı anda birden fazla operasyon yapabilecek bir durumda olmadığını belirten Shoffne, “DAEŞ, Suriye ve Irak’taki gibi burada olayları yürütebildiğini görmüyoruz” dedi.

        Shoffne, “DAEŞ, Nangarhar bölgesinde operasyonlar yapmaya çalışıyor. Afganistan’ın diğer bölgelerinde de küçük çapta propaganda girişimlerinde bulunduklarını görüyoruz” ifadesini kullanarak, Afganistan’da yükselişte olduklarını düşündüklerini söyledi. Shoffne ayrıca, Afganistan’da DAEŞ'in henüz çok ciddi bir ekonomik desteğinin olmadığını söyledi.

        Geçtiğimiz hafta, Nangarhar kentinde ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda, Afganistan’daki DAEŞ sorumlusu Hafız Sayid ve 11 militanı öldürülmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ