Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya El-Cezire muhabirinin kaçırıldığı öne sürüldü

        El-Cezire yayın grubundan yapılan açıklama, gazeteciden, 3 günden beri haber alınamadığı belirtilerek, "Hamdi el-Bukari'yle pazartesi akşamından bu yana temas kurulamıyor. Ortadan kaybolmasına ilişkin ortaya çıkan deliller, Hamdi'nin kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce kaçırıldığını gösteriyor" denildi.

        Gazetecinin bir an önce serbest bırakılması istendiği açıklamada, Hamdi el-Bukari'nin hayatından, kaçıranların sorumlu olduğu belirtildi.

        El-Cezire grubu Genel Müdürü Mustafa Sevak da gazetecinin derhal salıverilmesi çağrısında bulunarak, "Arkadaşımız Hamdi, kuşatma altındaki kentte yaşananları, halkın insanlık dramını ekranlara taşıyor, gerçekleri ortaya çıkarmak için elinden ne geliyorsa yapıyordu" ifadesini kullandı.

        Konuya ilişkin açıklamada bulunmak üzere El-Cezire televizyon kanalına bağlanan kanalın Yemen bürosu sorumlusu Said Sabit de arkadaşlarının, pazartesi akşamı saat on sularında arkadaşlarıyla Taiz'de yemek yediğini ve ikamet ettiği bölgeye dönmek üzere ayrıldığında kendisinden bir daha haber alınamadığını aktardı.

        Sabit, Hamdi el-Bukari'nin ortadan kaybolduktan yaklaşık 3 saat sonra da Hürriyet Meydanında aracının bulunduğu bilgisinin geldiğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ