Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den Türkiye'ye sınır paketi

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD, Suriye sınırını daha iyi koruyabilmesi için türkiye’ye gelişmiş yeni teknolojiler içeren yardım paketi sunmaya hazır olduğunu açıkladı. reuters Haber Ajansı’na konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Suriye’nin DAEŞ’in kontrolü altında bulunan Cerablus ve Mare hattı arasındaki 98 kilometrelik alanı daha etkili korunması için birtakım yeni teknolojileri türkiye’ye sunacaklarını açıkladı.

        Aerostat gözlem balonları, tünel önleyici teknolojiler ve anti patlayıcı sistemleri ABD’nin önerdiği teknolojiler arasında bulunuyor. ABD’nin aynı zamanda patlayıcı madde yapımında kullanılan materyallerin belirlenmesine yönelik yöntemleri de paylaşmaya hazır olduğu belirtildi.

        Yetkili, ABD ulusal güvenlik Bakanı Jeh Johnson’ın şubatta aralarında başka bakanlıklardan yetkililerin de yer aldığı bir delegasyonla türkiye’ye gelerek hükümete farklı sınır güvenliği teknolojileri teklif edeceğini belirtti. Washington ile Ankara arasında aylardır devam eden ‘sınır hattının kontrol altına alınması’ konusu Paris saldırılarından sonra daha da önem kazandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ