Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin Rusya'sında şüpheli ölümler
        1

        GAZETE HABERTÜRK
        İngiltere soruşturma komisyonunun eski KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun Londra’da öldürülmesini Putin’in “muhtemelen onayladığı” sonucuna varması, Rusya’da Putin dönemindeki “şüpheli ölümleri” hatırlattı. 2000 yılından bugüne çok sayıda Rus muhalif hayatını kaybetti

        2

        BORI BEREZOVSKI

        Moskova’nın siyasi ve iş dünyasında tesirli bir isimdi. İngiltere’de sürgün olarak yaşayan muhalif milyarder, evinde ölü bulundu.

        3

        ALEKSANDER LITVINENKO

        Eski KGB ajanıydı. Putin yönetimini “yasadışı faaliyetlerde” bulunmakla suçlamıştı. 2000 yılında İngiltere’ye iltica etti. 23 Kasım 2015’te zehirlenme sonucu yaşamını yitirdi.

        4

        BORIS NEMTSOV

        Muhalif PARNAS Partisi’nin eşbaşkanıydı. 1997-1998’de başbakan yardımcılığı yapmıştı. Şubat 2014’te Moskova’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

        5

        SERGEI YUSHENKOV

        Liberal Rusya Partisi’nin lideriydi. 17 Nisan 2003’te evinin yakınlarında silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

        6

        STANISLAV MARKELOV / ANSTASIA BABUROVA

        Rus insan hakları savunucusu ve avukat Markelov ile muhabir Baburova, 19 Ocak 2009’da Moskova’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

        7

        NATALYA ESTEMIROVA

        Memorial İnsan Hakları Merkezi Çeçenistan Temsilciliği’nde çalışıyordu. 15 Temmuz 2009’da Grozni’de kaçırıldı ve Inguşetya’da ölü bulundu.

        8

        SERGEY MAGNITSKI

        Bir yatırım şirketi için çalışırken, bakanlık görevlilerini rüşvet almakla suçlamıştı. Kasım 2009’da gözaltındayken hayatını kaybetti.

        9

        ANNA POLITKOVSKAYA

        Başta Çeçenistan olmak üzere Rusya’daki insan hakları ihlalleriyle ilgili yazılar yazıyordu. 2006’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü.