Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'de kar fırtınası: 11 eyalette acil durum ilan edildi
        1

        ABD'nin doğu yakasını etkisini altına alan 'Jonas' adı verilen kar fırtınası nedeniyle 11 eyalette acil durum ilan edildi.

        2


        ABD'de bugün öğleden sonra etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında 8 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, mecbur olmadıkça kimsenin dışarı çıkmaması uyarısında bulundu.

        3

        Kar yağışı ile birlikte ağaçların elektrik direklerinin üstüne devrilmesi dolayısıyla birçok yere elektrik verilemiyor. Kar kalınlığının ise 1 metreyi geçeceği tahmin ediliyor.

        4

        Bölgede 85 milyon insanı etkilemesi beklenen fırtına nedeniyle yaklaşık 8 bine yakın uçuş iptal edildi. Eyalet yetkilileri, kar temizle araçlarının hazır bulunduğunu ve tuzlama çalışmalarının yapılacağını söyledi.

        5

        New York Şehri (NYC) Belediye Başkanı Bill de Blasio, vatandaşların mümkün olduğunca dışarı çıkmamasını istedi. Şehirde kar temizleme çalışmalarını aksatacak bir trafiğin olmaması için gayret gösterdiklerini belirten Blasio, "Yolların temizlenmesini engelleyecek şekilde park edilen bütün araçların çekileceğini" söyledi.

        6

        Başkan Blasio, fırtına öncesi bütün kurumların hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

        7

        Meteoroloji yetkilileri, kar fırtınasının pazar gününe kadar etkisini sürdüreceğini ifade etti.

        8

        ABD'de kar fırtınası nedeniyle acil durum ilan edilen eyaletler ise şöyle: Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, North Carolina, New Jersey, New York, Virginia, West Virginia ve Washington, D.C.

        CİHAN

        9
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ