Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya PEGIDA 14 ülkede sokağa iniyor
        1

        GAZETE HABERTÜRK

        2

        2014 yılında Almanya’nın Dresden kentinde kurulan ve binlerce üyesi bulunan PEGIDA (Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar) hareketi belli başlı Avrupa ülkelerinde geniş katılımlı bir eyleme hazırlanıyor.

        3

        Göçmen krizinin iyice büyümesiyle birlikte destekçileri artan hareket, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da benzer grupların temsilcileriyle bir araya gelerek ortak hareket bildirgesine imza attı.

        4

        Prag yakınlarındaki Roztoky kasabasında imzalanan “Prag Deklarasyonu”na göre 6 Şubat tarihinde Almanya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Polonya, Slovakya ve İsviçre gibi 14 ülkedeki göçmen karşıtı grupların hepsi binlerce kişiyle birlikte sokaklara çıkacak.

        5

        Eylem planını açıklayan PEGIDA’nın sözcüsü Tatjana Festerling, “Avrupa’nın İslamlaştırılmasına karşı savaşmak, hepimizin ortak amacı.

        6

        Almanya, bir ülkenin kapılarını tüm dünyaya açmasının nelere yol açabileceğinin kanıtıdır. Merkel ülkeye tüm gereksiz insanları alıyor” dedi.

        7

        Buluşmayı organize eden Çek “İslam Karşıtı Blok”un kurucusu Martin Konvicka, Avrupa’nın göçmen politikasını “Aptalca ve intihara meyilli” şeklinde tanımladı.

        8

        Sağcı AfD yükseliyor: Sağ popülist söylemleri ile dikkat çeken Almanya için Alternatif Partisi (AfD), sığınmacı tartışmalarının ardından oy oranını artırdı.

        9

        Alman Bild am Sonntag Gazetesi’nin yaptığı son ankete göre, AfD ilk kez yüzde 10, Alman 2. televizyon kanalı ZDF’nin yaptığı Politbarometer’e göre ise yüzde 11 oy oranına ulaşarak Yeşiller’i geride bıraktı.