Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ruhani, Papa'dan kendisi için dua istedi

        Vatikan Kütüphaneleri'nde gerçekleşen Papa Franciscus-Hasan Ruhani görüşmesi, 40 dakika sürdü.

        Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre, görüşme samimi geçti. Vatikan ile İran arasındaki iyi ilişkilere değinilen, ortak manevi değerlere atıfta bulunulan görüşmede, İran'daki Katolik Kilisesi'nin durumu ile Vatikan'ın insan haklarını ve ibadet özgürlüğünü teşvik etmesinin üzerinde duruldu.

        İki liderin, İran'ın kısa süre önce imzaladığı nükleer anlaşmasını ele aldıkları görüşmede, İran'ın, Orta Doğu'da terörün yayılması, silah kaçakçılığı gibi sorunlara uygun çözüm bulmayı teşvik etmede, diğer bölge ülkeleriyle önemli rol oynayabileceği ifade edildi. Bu bağlamda taraflar, dinler arası diyaloğun barışı, hoşgörüyü, uzlaşmayı teşvik etmesindeki önemine dikkati çekti.

        Görüşmenin ardından Ruhani, Papa'ya el dokuması bir halı ile minyatür hediye etti. Papa Franciscus ise konuk cumhurbaşkanına, "kardeşlik simgesi" olarak açıkladığı "Aziz Martino" madalyonu verdi.

        Papa ile İran liderinin görüşmesinin başında görüntü alınmasına izin verildi. Bu sırada Papa'nın, ziyaretinden dolayı Ruhani'ye teşekkür ettiği ve barış dilediği, Ruhani'nin de Papa'dan kendisi için dua etmesini istediği basına yansıdı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ