Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan'da mülteciler Galatasaray formasıyla top oynadı

        Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Atina merkezindeki Eleona semtinde kurulan mülteci misafirhanesini ziyaret etti. Bach, 'Galatasaray' forması giyen mülteci gençlerle de futbol oynadı.

        IOC Başkanı Bach, IOC onursal başkanı ve BM Genel Sekreteri'nin genç mülteciler ve atletizmden sorumlu özel elçisi Philippe Leclerc, Göç Politikasından Sorumlu Bakan Vekili Yanis Muzalas, Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spiros Kapralos ve Atina Belediye Başkanı Yorgos Kaminis, Atina merkezine yakın Eleonas semtinde yaklaşık 2 ay önce kurulan mülteci misafirhanesini ziyaret etti.

        Çoğunluğu mülteci ailelerden oluşan misafirhaneyi gezen ve bilgi alan Bahc, daha sonra mülteci çocuklar ve gençlerle penaltı atışı yaptı. Bazı gençlerin 'Galatasaray' forması giymesi dikkat çekti.

        Ziyaretin ardından dün gerçekleşen ortak basın toplantısında konuşan Bach, mülteci misafirhanesindeki durumu ve sorunun boyutlarını yakından görmek istediğini söyledi.

        Bugün ise Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u ziyaret eden IOC Başkanı Bach, Yunanistan'ın karşı karşıya bulunduğu sorunun çok büyük olduğunu, buna rağmen "insancıl çabalarla" üstesinden gelmeye çalışmasından ötürü IOC'un yardımda bulunacağını belirtti.

        OLİMPİYAT ATEŞİ MÜLTECİ KAMPINA DA UĞRAYACAK

        Bach, Pavlopulos'a hitaben yaptığı konuşmada, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi olarak Midilli'de inşası süren hotspots (kabul ve kayıt merkezi) inşasına yardım edeceğiz. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) ilave yardım yapmayı da kararlaştırdık. Ayrıca sembolik anlamda Olimpia'da (Yunanistan) olimpiyat ateşi yandığında bunun mülteci misafirhanesinden geçirilmesine de karar verdik. Ayrıca olimpiyat ateşi ile koşanlardan birinin de mülteci olmasında mutabık kaldık." ifadelerini kullandı.

        MÜLTECİLER RİO'DA OLİMPİYAT BAYRAĞI TAŞIYACAK

        Bu yaz Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde yapılacak 2016 Olimpiyat Oyunları'na mültecilerden birinin davet edileceğini söyleyen Thomas Bach, olimpiyat stadyumunda olimpiyat bayrağını taşıyabileceğini söyledi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ