Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Clinton, e-postalarının bir kısmını paylaşmayacak

        Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında Clinton’ın e-postalarından bir bölümünü bugün paylaşacalarını fakat bazı belgeleri, sınıflandırılmasının değiştirilmesi üzerine paylaşılmayacağını söyledi.

        Kirby, toplam 37 sayfa e-postaların paylaşılmayacağını belirterek, “Belgeler ilk yollandığı zaman 'çok gizli' olarak sınıflandırılmamıştı. Fakat istihbarat servisinin isteği üzerine bazı bilgilerin sınıflandırılması ‘çok gizli’ olarak değiştirildi” ifadesini kullandı.

        John Kirby ayrıca, bazı e-postaların “Başkanı koruma yasası” bağlamında, Başkan Barack Obama ve Clinton arasındaki yazışmaları içerdiği gerekçesiyle kamuoyuyla paylaşılmayacağını kaydetti.

        Clinton'ın, dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde, bakanlığın resmi elektronik posta adresini yerine, kişisel hesabını kullanması tartışmalara neden olmuştu.

        Clinton da tartışmaların ardından bakanlığa 55 bin sayfa içeren dokümanı teslim etmişti.

        Başkent Washington'daki federal yargıç, Hillary Clinton'ın bakanlık yaptığı döneme ait e-posta yazışmalarını gruplar halinde her 30 günde bir kamuoyuna açıklaması gerektiğine hükmetmişti. Buna karşılık bakanlık da belgeleri gözden geçirerek, mümkün olan en kısa sürede açıklanacağını duyurmuştu.

        Clinton, bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Demokrat Parti'den aday adayı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ