Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD’ye döndü Türkiye ağzından düşmedi

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nun ardından geçtiğimiz hafta Türkiye’ye geçerek resmi temaslarda bulunmuştu. Daha önce Türkiye’nin İsrail ilişkilerindeki normalleşmeden memnun olduğunu belirten Biden’ın, dün israil Başbakanı Binyamin netanyahu’yu arayarak Türkiye ve İsrail ilişkilerinin geliştirilmesini konuştuğu açıklandı.

        Beyaz Saray, Biden’ın Türkiye-israil ilişkilerinin ilerletilmesi çabalarının yanı sıra Doğu Akdeniz’deki enerji işbirliğinin geliştirilmesini de ele aldığını belirtti. israil, önceki gün Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi ile birlikte Akdeniz’den çıkarılacak doğalgazın boru hatlarıyla Yunanistan üzerinden Avrupa’ya aktarılması konusunda ortak bir komite kurmuştu.

        Dünkü telefon trafiği yoğun olan Biden’ın, Rum lider nikos Anastasiadis’le de telefon görüşmesi gerçekleştirdiği açıklandı. Biden, Kıbrıs’taki tarafların çözüm sürecine dair pozitif görüşlerini paylaştı.

        Öte yandan Biden, önceki gün temsilciler meclisindeki Demokrat Parti milletvekillerinin 3 günlük Baltimore kampında, “Başkan Barack Obama, sonunda Avrupalı liderleri DAEŞ’e karşı daha çok mücadele konusunda ikna edebildi. Muhtemelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çok vakit harcadım. Ancak o sonunda gerçeği anladı.

        Öz çıkarlar devreye girdiğinde işler değişiyor” ifadesini kullandı. Böylelikle Biden, neredeyse gününün tamamını Türkiye ve Türkiye odaklı meselelere ayırmış oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ